Fischer Vacuum Fit

VACUUM FIT je patentirana tehnologija, koja je prezentirana 2011 godine, kada je osvojila je nagradu ISPO European Ski Award. Tehnologija omogućava, da se školjka skijaških cipela u potpunosti prilagodi anatomiji svake noge i stopala. Prijašnji, neprilagodljiv materijal zamijenjen je novim, zvanim VACU-PLAST, patentiranim od strane Fischer-a i 15% lakšim materijalom od postojećeg. Proces prilagodbe se izvodi posebnim postupkom na posebnom uređaju, zvanom „VACUUM FIT station“. VACU-PLAST materijal je također poseban zbog temperaturne stabilnosti, tako da školjka zadržava svoje svojstvo u širokom temperaturnom pojasu. Što je pak najvažnije: maksimalna prilagodba znači i idealan prijenos snage, a
time i bržu reakciju skija. Prilagođava se i svim onim skijašima, koji imaju vječni problem sa stopalima i koji sada mogu skijati bez neugodnih bolova u stopalu.
Skijaške cipele VACUUM FIT zadržale su jednu od najvećih prednosti Fischera, a to je SOMATEC tehnologija, koja se temelji na prirodnoj poziciji nogu u cipeli – u položaju ” V “. Taj položaj je naime pod kutom od 9-10 stupnjeva, što je vrlo prirodan položaj nogu kao kod hodanja što se prenosi i na skijanje.
Novost u Vacuum tehnici prilagodbe pancerica je dvozonski Fischer Vacuum stroj, koji nam omogućava regulaciju različitog pritiska u području prednjeg stopala i pete. Na taj način maksimiziraju se performanse same pancerice uz povećanje udobnosti.
U sezoni 15/16 je kolekcija skijaških cipela Vacuum proširena na još više modela, koji zadovoljavaju skijaše i skijašice svih rangova: od rekreativnih skijaša do učitelja skijanja i natjecatelja. Osim dobro nam poznate Vacuum RC4 Worldcup serije u raznim tvrdoćama, dostupni su i modeli Vacuum Progressor, Vacuum Hybrid, Junior RC4 100 Vacuum Full Fit, ženski modeli Trinity, Zephyr i Hybrid, Vacuum Ranger, Comfort Fit – Progressor,
Viron i Cruzar, što omogućava najbolji mogući izbor za svako muško, žensko i junior stopalo, jer su širine i tvrdoće pancerica u adekvatnom rangu.
Od ove godine diljem cijelog svijeta već je u upotrebi više od 2000 »Vacuum Fit station mašina«. Jedna od njih se nalazi i u vašem najdražem Žutom Mačku, na adresi Hvarska 1c. Priuštite si nezaboravan doživljaj skijanja bez bolova i žuljeva, samo neopisivu lakoću uživanja na snijegu.